Διαρρηξη – Ενας υπαρκτος κινδυνος

Τις 75.707 έφτασαν οι διαρρήξεις το 2017 σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της Ελληνικής Αστυνομίας, αυξάνοντας και πάλι τους δείκτες της εγκληματικότητας αλλά και την ανασφάλεια των πολιτών στα αστικά κέντρα, στην επαρχία αλλά και στα περίχωρα των πόλεων.

Ωστόσο έχει νόημα να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια όταν μπορούμε να προλάβουμε τις καταστάσεις και να δράσουμε πριν αυτές συμβούν;

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι διαρρήκτες έχουν αποθρασυνθεί και δεν διστάζουν να διεισδύσουν σε σπίτια ακόμα και όταν οι  ιδιοκτήτες ή οι ένοικοί τους βρίσκονται μέσα, ενώ τα άδεια σπίτια, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες αποτελούν ιδανικό στόχο εύκολου κέρδους.

Συνεχίζουμε να κινδυνεύουμε ή κάνουμε κάτι γι’ αυτό;

Σαφώς η λύση είναι να κάνουμε κάτι γι’ αυτό και το πιο απλό είναι να εγκαταστήσουμε στο σπίτι μας ένα σύστημα συναγερμού του οποίου και μόνο η παρουσία αποτελεί έναν αποτρεπτικό παράγοντα για τον επίδοξο ληστή που θα επιχειρήσει να εισχωρήσει μέσα στο σπίτι μας.

Η επιλογή ενός συστήματος συναγερμού δεν είναι μία απλή υπόθεση, αντίθετα είναι μία επένδυση που προϋποθέτει μία εκτεταμένη έρευνα αγοράς αλλά και μία σχεδιασμένη μελέτη από ειδικούς τεχνικούς πριν την τοποθέτησή του.

Οι καιροί μας απαιτούν την ανάληψη δραστικών μέτρων και η τοποθέτηση ενός συστήματος συναγερμού είναι πλέον αναγκαία, πρωτίστως για την ασφάλειά μας και κατά δεύτερον για την προφύλαξη της περιούσιας μας.