Κερδιστε χρηματα κανοντας το σπιτι σας πρασινο

Αν σκοπεύετε να οικοδομήσετε ένα νέο σπίτι ή να ανακαινίσετε το υπάρχον, πέρα από τα πρακτικά θέματα και τις λεπτομέρειες στην αισθητική, θα πρέπει να συμπεριλάβετε στα σχέδιά σας και την πράσινη ενέργεια.

Η βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης του σπιτιού σας είναι ίσως ένα από τα σημαντικότερα θέματα που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας, καθώς μία τέτοια κίνηση θα αρχίσει να σας εξοικονομεί ενέργεια και κατ’ επέκταση χρήματα από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Για να βελτιστοποιήσετε την ενεργειακή απόδοση στο νέο ή το ανακαινισμένο σπίτι  σας θα πρέπει να  προσεγγίσετε το κτίριο συνολικά και να λάβετε υπόψιν σας όλες τις μεταβλητές, τις λεπτομέρειες και τις αλληλεπιδράσεις που επηρεάζουν τη χρήση της ενέργειας στο σπίτι σας και που σχετίζονται με:

  • Συσκευές και ηλεκτρονικά συστήματα
  • Μόνωση και στεγανοποίηση
  • Φωτισμός και φως ημέρας
  • Θέρμανση και ψύξη χώρου
  • Θέρμανση νερού
  • Παράθυρα, πόρτες και φεγγίτες.

Μάλιστα προτού προχωρήσετε σε οποιαδήποτε εργασία καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν  ενεργειακό ελεγκτή ο οποίος θα αξιολογήσει τη τρέχουσα απόδοση του σπιτιού σας και θα σας παρέχει μία λίστα βελτιώσεων και πιθανών εξοικονομήσεων.

Τα εξαιρετικά αποδοτικά σε ενέργεια σπίτια, συνδυάζουν υπερσύγχρονες κατασκευές, συσκευές και φωτισμό υψηλής ενεργειακής απόδοσης εκμεταλλευόμενα τα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως την ηλιακή ενέργεια.

Σχεδιάστε ένα φωτεινό σπίτι με μεγάλα παράθυρα, χρησιμοποιήστε για τη στέγη υλικά υψηλής αντανάκλασης τα οποία θα διατηρούν το σπίτι σας δροσερό το καλοκαίρι, αντικαταστήστε τα τζάμια και τα κουφώματα με νέας τεχνολογίας υαλοπίνακες και απολαύστε τη ζεστασιά μέσα στο σπίτι σας χωρίς να σας στοιχίζει μία ολόκληρη περιουσία.